29 Nisan 2016 Cuma

GIDA SATIŞÇILARI İÇİN EĞİTİM



Merhaba,


Gıda sektörü yada her hangi bir sektör olduğunda en önemli departmanın SATIŞ olduğunu hepimiz bilincinde olmalıyız.

Çünkü vitrin ne kadar güzelse satın alma isteğimiz o kadar artacağını herkes deneyimlemiştir.


İstediğimiz üretimi gerçekleştirelim,istediğimiz şartlarımızı sağlayalım yada piyasanın ihtiyacı olan bir ürün üretin bunun tanıtımını/reklamını yapamadığınız sürece yada,

Bir ürün üretin çok güzel bir olduğunu düşünün fakat bir hazırlama şekli olmadan son tüketiciye sunulamıyor. Bunu anlatacak ekibiniz yok ise o ürünü satamazsınız,

Yada bir ürün olduğunu düşünün inovasyon örneği değil yada çok özel değil, bunu ihtiyaç sahiplerine ulaştıramazsanız, bu tüm maddelerde ürünü üretemezsiniz. Satılmayan ürün üretilmez.

Satış personelinin en az sizin kadar işi savunabilmeli:

Ona neler yaptınığızı anlatın:

Onlara tüketiciye ürünü satarken Gıda güvenliği için hangi basamakları kullandıklarımızı müşterilerine anlatmaları için kelimeler verin.

**Ürünlerimizde yabancı madde bulamazsınız çünkü : biz elek kullanıyoruz, biz xray kullanıyoruz, biz metal dedektör kullanıyoruz.

**Son ürünümüz standarttır çünkü: duyusal değerlendirme yapılmaktadır.

**



Tehlikelerinizi nasıl tanımladığınızı onlara gösterin:

Piyasa da sorun olarak gösterildiğinde yabancı kalmasınlar grubunu bulup önlemlerini sayabilsinler...


























Riskin neleri kapsadığı ve elimine ettiğini de tanımlayın:(ANLAŞILIR ŞEKİLDE)



FİZİKSEL RİSK:

Tanım olarak: Hertürlü zarar verecek materyalin (Tahta,cam,seramik,plastik vb.) her boyuttaki (küçük büyük) yabancı maddeleri kapsar.

FDA bunu 3mm olarak belirlemiş olsa da limitler firmanın hassasiyeti ile düşürülebilir.

       A)  ELEME(Hertür yabancı madde)(Yerli örnek: DENGE PASLANMAZ)
       B)  MIKNATIS(Metal içerikli ürünler)(Yerli örnek:ISIMSAN)
       C)  X-Ray-Metal Dedektör(Hertür yabancı madde)(Örnek:INOVATEK)

KİMYASAL RİSK:

Tanım olarak
Kimyasal ile çalışan ekipmanınız var ise ondan,
Bir ürününüz de bulunan birinde bulunmayan kimyasalın teması/bulaşması,
Ve ya temizlik kimyasallarının temizlenememesi nedeniyle ürün ile temasıdır.

MİKROBİYOLOJİK RİSK:

Gözle görülemeyecek zararlı bakterilerin ürün içerisinde kontrolsüz çoğalması ve limit üzerine çıkmasıdır.

TGK belirlediği değerler esas alınarak kontrollerimiz yapılır.
Doğrulama yapılmadan risk ortadan kalkmaz. Bunun yapıldığı analizler ile doğrulanır.

ALERJEN RİSK:

Alerjen gıdalar insanlar üzerinde doğuştan veya daha sonradan ortaya çıkan bir tür hastalık durumudur.Alerjen gıdaların etkisi teker teker veya bir arada görülebilir.

Alerjen gıdalar alerji sahibi kişilerin dikkat edebilmesi için ambalaj üzerinde yasal olarak belirtilmiştir.(Yardım alabilirler.)

Alerjen özelliği olan hammaddelerin depo ayrımı,üretim için ayrı zamanlama, ayrı ekipman olarak birbirinden ayrılmasını sağlayabiliriz.


Ürün özellikleriniz var ise bunun en önemli farklılığı özel gruplara üretimdir. BEBEK,HASTA,HAMİLE, YAŞLI bu ürünlerin tüm üretim basamaklarının hassas yapıldığı çalışanlara anlatılmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder